В Пловдив: от 11 до 21 септември  Мото: Театърът: невъзможното Двадесет

...
В Пловдив: от 11 до 21 септември  Мото: Театърът: невъзможното
Двадесет
Коментари Харесай

С две премиери се задава "Сцена на кръстопът"

В Пловдив: от 11 до 21 септември 
Мото: " Театърът: невъзможното "

Двадесет и две представления от националния сценичен плакат, както и спектакли на актьори от Украйна и Унгария включва програмата на 23-тото издание на Есенния интернационален сценичен фестивал " Сцена на кръстопът ". То стартира на следващия ден, а старта ще даде театърът хазаин, който приветства публиката на две министър председатели. Става дума за постановката на Владимир Люцканов " По-полека ", основана по концепция на Александър Секулов и по песни на Стефан Вълдобрев (копродукция с Младежкия спектакъл " Николай Бинев). Вторият театър е със заглавие " Слава! " - същинската история на Флорънс Фостър Дженкинс от Питър Куилтър. Режисьор е Стайко Мурджев, а в функциите се изявяват Ивана Папазова, Димитър Банчев, Атанас Атанасов и други.
В четвъртък Ива Тодорова ще показа своя авторски театър " Приятно ми е, Ива! ", героинята в който без заобикалки слага въпроса вършим ли това, което обичаме, и обичаме ли това, което вършим (заглавието е от афиша на Театър 199).
На 13 септември феновете могат да гледат пиесата на Лиза Шопова " Трима мъже и една Маргарита ". Тя е за знаците на ориста, която в някакъв миг ни споделя " стоп ". Задъханото деяние, което протича в границите на осем часа, се развива в болнична стая. В функциите на татко и наследник, каквито са двамата в действителния живот, са Христо Мутафчиев и Асен Мутафчиев. Неподражаема е Маргарита Хлебарова в облика на здравната сестра. В кожата на четвъртия персонаж до сълзи ни разсмива Петър Калчев.
Сред акцентите е постановката на Лилия Абаджиева " Защото на мама по този начин й харесва " от Жолт Пожгай (Общински спектакъл " Възраждане " ). По думите й 
през една пресилена, комедийна оптика се илюстрира по какъв начин мнимият живот ни отдалечава от същностния или от този, който копнеем да имаме. Играе се на 13 септември.
На идващия ден Малък градски спектакъл " Зад канала " ще се показа със спектакъла на Явор Гърдев " Празникът ". В основата му е филмът " Празненството " на Томас Витенберг, основан по негов сюжет в съдействие с Могенс Руков и Бо Хансен. Сценичната акомодация е дело на английския драматург Дейвид Елдридж. От 2004 година, когато е сложена за пръв път в лондонския спектакъл " Алмейда " с присъединяване на Том Харди, пиесата, в чиято основа е залегнал тежък честен проблем, се играе с нечуван триумф по целия свят.
Отново на 14 септември Драматично-кукленият спектакъл " Иван Димов " в Хасково гостува с постановката на Иван Савов " Различен от всички " от Алексей Слаповски. 
В самия завършек на седмицата актьорите от Театър " София " ще се превъплътят в героите на Ерик-Еманюел Шмит от пиесата " Развратникът ". " Можем да бъдем парадоксално смели и да прегърнем превратната орис, да не осъждаме измененията, да иронизираме триумфите, да не се потискаме от неуспехите и да имаме вяра в истината на смеха и целувките. Спектакълът ни окуражава в тази посока ", споделя режисьорът Стоян Радев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР